THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, May 4, 2011

♥~~ 9 Sebab C0uple Tak Lama ~~♥

Hello Kitty
Assalamualaikum....
xjawab d0sa...klu jwb rindu c!k wAnNy..hehehe 

Haa'aahh...nie nk gtau 1 rahsia nie..
msti k0rang t'tnye2..
napa r bila c0uple xkekal lama @ b0ring..!!
sama la gn c!k wAnNy p0n..
huhuhu...sedihkan..Kaos Licca
kadang2 tue..c0uple msti la nk kekal sampai bila2..

nie nk gtau sebab2 c0uple xb'thn lama!!

Hello Kitty
1. Menipu
Menipu adalah "pembunuh" utama dalam sebuah perhubungan. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk "menyelamatkan" sebuah perhubungan, namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka. Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan.
Hello Kitty
2. Harapan / Kebebasan
Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan, tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat.
Hello Kitty
3. Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan
Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Tapi sesetengah wanita, yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Jadi kalau timbulnya konflik ini, perhubungan boleh menjadi putus.
Hello Kitty
4. Mengungkit Hal Yang Lalu
Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan.
Hello Kitty
5. Berbeza Pendapat
Dalam menjalin sebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan.
Hello Kitty
6. Status Yang Tinggi
Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.
Hello Kitty
7. Hal-hal Yang Menyakitkan Hati
Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Jadi kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.
Hello Kitty
8. Kehidupan Yang Sangat Mendesak
Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.
Hello Kitty
9. Kawan-kawan dan Keluarga
Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.


P/S: if you love two people at the same time,choose the second one.
because if u really loved the first one, then you wouldn't have fallen for the second.
Sebetulnya, mmng susah m'jaga hati s's'0rg kerana..Kaos Licca 
hati manusia cepat berubah..!!
Nie entry ditujukan utk diri c!k wAnNy & kwn2 sume..
j0m kwn2...kita pakat2 muhasabah diri...
pastinya,setiap 0rg m'punyai kelemahan pada diri...
N0 b0dy was "PERFECT"  Kaos Licca 4 comments:

De'din said...

kalo suka 2 owang,, pilih yg kedua,,

tpi kalo suka 4 owg,,
nak pilih yg mna satu erk ?

haha

♥~c!k wAnNy~♥ said...

hahahaha...
klu 4 0rg wt jadi madu r sume...

isshhh..klu cm tue kna tnye ati laa..pilih yg TERBAIK..
yeeaahhh..!!

Rafidah Farhana said...

buat pedoman untuk si single.
hehehe.nice!

♥~c!k wAnNy~♥ said...

Rafidah: yup2...mmng single p0n nie...huhuhhu... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...