THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Friday, August 12, 2011

♥~~ Buat Hawa yg menanti cinta Adam, Buat Adam yang menanti cinta Hawa~~♥Salam sume bloger2...rindu sgt kepada blog nie...tp akan daya kje sgt la byk2...!!
Ari nie c!k wAnNy nk p0st entry lebih dripada 1...
maklumla....dah lama xon9 bl0g nie...byk sgt info2 nie yg telah disimpan...
s0...tnggu apa g...p0st r entry....wink...wink...!!  Tea Cup


Cinta apa yg dinanti Si Hawa daripada Si Adamnya??
Cinta apa pula yg dinanti Si Adam daripada Si Hawanya??
Jom sama2 kita baca entry nie yer..!! 


Hawa yang mencari Adamnya :::>>
1. jgn dilihat pada kereta mewahnya semata-mata..lihatlah pd aktiviti malamnya..andai liar hidupnya tika malam menjelma..fikirlah sebaiknya andai mahu menerima..kerna maksiat itu lebih mudah tatkala kelam malam sudah tiba..khuatir juga subuhnya terus leka dibuai mimpi nan indah..

2. jgn dilihat pada pakaian berjenama semata-mata..lihatlah pada bahagian kakinya..andai mudah lututnya ditayangkan tatkala lincah dipadang bola..fikirlah sebaiknya andai masih mahu menerima..kerna aurat suami itu hanya selayaknya dilihat oleh si isteri..

3. jgn dilihat pada tampan paras semata-mata..lihatlah pada mulutnya tatkala berbicara..andai dia mudah menghambur carutan dan sumpah seranah..fikirlah sebaiknya andai masih tegar memilihnya..khuatir pabila bersama kelak..kesalahan kecil anda akan menerima hamburan cacian yang menyeksakan..

~lelaki dan wanita hari ini tidak lagi seperti mereka yang dahulu..sebelum ini..wanita berhijab itu sesungguhnya mmg mulia zahir batinnya..tetapi hari ini..mereka yang bertudung barangkali hanya utk menyembunyikan kelemahan diri..begitulah juga sang lelaki..kadang-kala berkopiah..dari mata nampak sungguh alim..tetapi dlm hatinya..??siapa yang tahu.. sekadar renungan bersama..


Adam yang mencari Hawanya :::>> 
1. jgn dilihat pd purdah mahupun tudung semata-mata..kerna hawa hari ini tidak lagi seperti dulu..lihatlah pd telapak tgnnya..andai mudah telapak lembut itu hinggap pd kulit lelaki lain tanpa lapik..fikirlah semasaknya utk menyuntingnya..sesungguhnya memegang bulu anjing itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh kita kahwini..

2. jgn dilihat pada baju labuh mahupun jubahnya semata-mata..lihatlah pada sebujur bibirnya..andai kata-katanya berbisa atau kuat suaranya..fikirlah semasaknya andai hati masih teringin menyuntingnya..khuatir kelak dia membawa fitnah buat si suami..menabur buruk diri si suami..

3. jgn dilihat pada cantik ayu wajahnya semata-mata..lihatlah pada sepasang indah mata miliknya..andai tidak redup menunuduk pandangan..fikirlah semasaknya andai ingin terus menyunting dirinya..khuatir bila sudah bersuami matanya masih terus meliar memandang segak rupa lelaki lain yang bukan bernama suami..


Tinta Penaku : memang susah nk cari s'baik2 lelaki mahupun perempuan...
kerana sekarang nie tidak lagi sama seperti dulu...
masihkah de laki & perempuan yang baik2??
klu ada pon...1 dlm 1000 org...mmng la sgt2 b'tuah kpda s'siapa yg dpt m'miliki insan tersebut...beruntunglah baginya...
j0m sama2 kita b'doa agar m'perolehi jodoh yg baik..!! Tea Cup

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...